Stephen Kenny heeft de selectie van Ierland voor de interlands tegen Nederland en Nieuw-Zeeland bekendgemaakt. De bondscoach van de Ieren maakt zich vanaf maandag samen met 24 spelers op voor het EK-kwalificatieduel met Oranje, op 18 november in Amsterdam, en de oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland, drie dagen later in Dublin. In de selectie van Kenny zit een speler uit de Eredivisie: Troy Parrott van Excelsior.

Parrott, 21 jaar, wordt dit seizoen door Excelsior gehuurd van Tottenham Hotspur. De aanvaller speelde tot dusver negen officiële duels voor de Rotterdammers en was daarin goed voor drie treffers. Bijna vier jaar geleden maakte Parrott zijn debuut als A-international. Hij speelde sindsdien twintig interlands voor zijn vaderland en was viermaal trefzeker.

Parrott kwam in de laatste twee interlandperiodes niet in de plannen van Kenny voor, maar de bondscoach roept het talent nu wel op na zijn goede prestaties in het tenue van Excelsior. Ook Caoimhin Kelleher is er weer bij. De doelman van Liverpool ontbrak vorige maand in de interlands tegen Griekenland en Gibraltar wegens blessureleed. James McClean zal tegen Nieuw-Zeeland zijn allerlaatste interland, nummer 103, spelen en daarna stoppen.

De selectie van Ierland tegen Nederland

Keepers: Gavin Bazunu (Southampton), Caoimhin Kelleher (Liverpool) en Mark Travers (Bournemouth)

Verdedigers: Matt Doherty (Wolverhampton Wanderers), Festy Ebosele (Udinese), Ryan Manning (Southampton), Liam Scales (Celtic), Shane Duffy (Norwich City), Nathan Collins (Brentford), Dara O’Shea (Burnley) en Andrew Omobamidele (Nottingham Forest).

Middenvelders: Josh Cullen (Burnley), Jayson Molumby (West Bromwich Albion), Alan Browne (Preston North End), Will Smallbone (Southampton), Jason Knight (Bristol City), Jamie McGrath (Aberdeen) en Mark Sykes (Bristol City).

Aanvallers: Evan Ferguson (Brighton and Hove Albion), Adam Idah (Norwich City), Callum Robinson (Cardiff City), Chiedozie Ogbene (Luton Town), Mikey Johnston (Celtic) en Troy Parrott (Excelsior).