Memphis Depay heeft weer zicht op speelminuten bij het Nederlands elftal na de bekendmaking van de voorselectie. De laatste interland van de dertigjarige spits dateert van maart vorig jaar tegen Gibraltar (3-0). Na diverse blessures is Memphis terug en blikt hij in gesprek met het clubkanaal van PSV vooruit op de komende interlandperiode met Oranje en het EK, dat komende zomer plaatsvindt in Duitsland.

Bondscoach Ronald Koeman had vrijdag ook een plek in de voorselectie van Oranje ingeruimd voor Memphis, die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de sterkhouders binnen het team. De multifunctionele aanvaller van Atlético Madrid moest de afgelopen drie interlandperiodes aan zich voorbij laten gaan en maakte in november zijn rentree bij de Spaanse topclub. Sinds de jaarwisseling is hij goed voor zes doelpunten, verdeeld over twaalf duels in het shirt van Atleti.

Memphis Depay in het Nederlands elftal

Memphis blikt tegenover het clubkanaal van zijn oude werkgever PSV vooruit op de komende periode bij Oranje. “Ik heb natuurlijk nog heel veel te bewijzen. Ook voor mezelf”, vertelt de 88-voudig Nederlands international. “Ik ben er een tijdje niet bij geweest vanwege blessures, maar nu ik weer fit ben, ben ik hongerig om te laten zien dat ik er ben en dat we ook mee kunnen gaan doen om de prijzen. Als de hele selectie fit is, dan hebben we een goed team staan.”

“Ja, ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat ik topscorer aller tijden wil worden, denk ik. Dat lijkt me logisch als je zo dichtbij bent”, aldus Memphis, die al 44 keer trefzeker was voor Oranje en jacht maakt op het record van Robin van Persie (50 doelpunten). “Ik heb er geen twijfels over dat ik het uiteindelijk zal worden. Het is ook hetgeen wat je uiteindelijk pusht om hard te blijven gaan. Straks is het even kijken of ik het team kan helpen, maar ik denk het wel.”

Lees ook: Terugkeer Wijnaldum bij Oranje geen verrassing: ‘Hij maakte een goede indruk’

Eerder werd PSV-spits en voormalig international Luuk de Jong gevraagd naar de ideale spits voor het Nederlands elftal, waar hij vorig jaar voor bedankte. De 33-jarige aanvoerder van de Eindhovenaren had een duidelijke mening. “Voor mij is Memphis, als hij topfit is, altijd de beste spits van Nederland”, stelde De Jong in gesprek met Voetbal International.