Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag 15 maart zijn definitieve selectie bekend voor het Nederlands elftal. De oefenmeester zal het echter zonder Brian Brobbey moeten doen. De 21-jarige spits van Ajax raakte zondagmiddag geblesseerd tijdens de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Sparta Rotterdam (2-2) en heeft zich een dag later afgemeld. Koeman zal geen vervanger voor Brobbey oproepen bij Oranje voor de oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart).

Brobbey greep in de slotfase van het duel tussen Ajax en Sparta bij een 2-1 achterstand naar zijn hamstring, nadat hij in een duel om de bal opzij werd gezet en zich op snelheid leek te verstappen. Niet veel later ging de enkelvoudig international erbij zitten en werd hij vervangen door Julian Rijkhoff. Ajax maakte vervolgens in de laatste minuten nog via Steven Bergwijn gelijk.

Blessureleed bij Oranje voor Brobbey, Zirkzee en Frenkie de Jong

De blessure van Brobbey is dermate serieus dat de aanvaller de interlandperiode met Oranje aan zich voorbij moet laten gaan, zo laat het Nederlands elftal weten via zijn officiële kanalen. Koeman kiest ervoor om geen vervangen voor de talentvolle spits en blijft vasthouden aan de overige aanvallers die hij selecteerde voor Oranje: Memphis Depay (Atlético Madrid), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Cody Gakpo (Liverpool) en Donyell Malen (Borussia Dortmund).

In een eerder stadium zag Koeman ook al Joshua Zirkzee afhaken. Vorige week werd bekend dat de spits van Bologna drie tot vier weken moest toekijken met een blessure aan zijn dijbeen. Hierdoor is hij tot begin april uitgeschakeld. Zirkzee werd door Koeman voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Oranje, maar moet door zijn blessureleed zijn debuut voor het Nederlands elftal voorlopig uitstellen.

Lees ook: Thuisshirt Oranje voor EK officieel bekendgemaakt

Naast Zirkzee werd ook nog voor de bekendmaking van de definitieve selectie van Oranje voor de komende interlandperiode al bekend dat Frenkie de Jong niet mee zou kunnen doen. Hoewel het EK niet in gevaar lijkt te zijn voor de 27-jarige middenvelder van Barcelona, ligt hij wel tot en met 8 april uit de roulatie met een enkelblessure. De Jong was de laatste twee interlandperiodes ook al afwezig en speelde zijn laatste interland voor Oranje in september tegen Ierland (1-2 winst).