Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt in de oefeninterland tegen Schotland: 4-0. Tijjani Reijnders, Georginio Wijnaldum en de ingevallen Wout Weghorst en Donyell Malen maakten de doelpunten voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in een niet helemaal uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

De 4-0 overwinning kon geflatteerd genoemd worden. Tot diep in de tweede helft waren de teams immers aan elkaar gewaagd en was de kansenverhouding eerder in Schots voordeel. Toch leidde Oranje bij rust met 1-0 door een onhoudbaar afstandsschot van Tijani Reijnders vijf minuten voor de pauze.

Nederland verslaat Schotland in oefeninterland

Daarvoor was de beste kans van de wedstrijd juist voor Schotland geweest, maar Mark Flekken hield met een schitterende reflex de nul. Ook na rust was het wedstrijdbeeld lang in evenwicht. Van beide kanten was het spel niet best en kwamen de kansen vooral voort uit verdedigende fouten en opnieuw was de beste kans voor de Schotten. Dit keer bracht de lat uitkomst en bleef het 1-0.

De ploeg van Koeman trok de overwinning pas in de laatste twintig minuten definitief naar zich toe. Wijnaldum maakte er 2-0 van, waarna de Schotten het wel leken te geloven. Via Weghorst en Malen werd het uiteindelijk een opvallend ruime zege. Nederland maakt zich nu op voor een oefeninterland tegen Duitsland, dinsdag in Frankfurt.