Vlag van Nederland

Oranje-verdedigers hebben er vertrouwen in

EK 2012

Gregory van der Wiel en Johnny Heitinga hebben er vertrouwen in dat Nederland op het EK van komende zomer in Polen en Oekraïne goed gaat presteren. De rechtsback van Ajax denkt dat Oranje favoriet is voor de overwinning. Zijn collega in de verdediging Johnny Heitinga is eveneens van mening dat Nederland hoge ogen kan gooien en vindt dat Oranje de titel nu maar eens moet pakken.

Vd Wiel, lange tijd geblesseerd geweest dit seizoen, is weer volledig fit en klaar voor een mooi toetje dit seizoen: “Ik ben blij dat ik weer speel na mijn liesblessure en focus me nu nog twee weken volledig op Ajax. Vorig seizoen was het spannender, nu hebben we het zelf in de hand. Ik heb liever zekerheid, zoals nu.” Daarna volgt het EK en ook daar kijkt vd Wiel naar uit. “Ik heb er veel zin in. Twee jaar geleden op het WK heb ik kunnen ervaren hoe gaaf het is. Toen haalden we de finale. Ik hoop dat we weer zo ver komen”, zegt hij tegen NUsport.

Johnny Heitinga vindt dat het nu wel eens tijd wordt om een prijs te pakken met Oranje: “Het wordt tijd voor ons om te oogsten. We weten wat er op zo’n toernooi van ons gevraagd wordt. Na de WK-finale willen we een echte prijs.We hebben de ideale mix van ervaring en jeugd om te oogsten.”

Wij hebben er net als onze verdedigers ook vertrouwen in!

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: ,