Het is over, het is voorbij, of toch nog niet? Er is nog een kleine kans dat Nederland de kwartfinale van het EK bereikt. Eén ding is dan wel zeker, er moet met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden van opponent Portugal. Dat op zich is al een moeilijk opgave, maar niet onmogelijk. En dan, ja dan moeten ook de Duitsers winnen van Denemarken. En juist Duitsland is al zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde en heeft aan een punt genoeg om als eerste in de groep te eindigen. Als dat gebeurt dan kan Oranje Denemarken niet meer achterhalen. Een salon-remise ligt in principe dus voor de hand.

Toch zijn er een paar zaken die dat tegenhouden. De Denen hebben immers alleen genoeg aan een gelijkspel als Portugal verliest. Dus zullen de Denen genoegen nemen met een punt en het risico lopen toch uitgeschakeld te worden? In dat geval zullen ze vol gas gaan tegen de Duitsers en zullen ze vol voor de overwinning gaan. En als Denemarken dan van Duitsland wint, dan wordt Duitsladn tweede in de poule en hebben ze een goede kans om Rusland tegen te komen, geen pretje dus…Daarnaast kan Duitsland dan ook nog maar zomaar buiten de boot vallen als Portugal van Oranje wint en alle drie de ploegen op 3 punten eindigen. De kans dat Duitsland het laat lopen lijkt dus erg klein en gokken op een gelijkspel risicovol.

Dus is er een reeële kans dat Duitsland ‘gewoon’ van Denemarken wint. De Denen maken immers geen ijzersterke indruk en Duitsland lijkt oppermachtig aan de Noorderburen. Daarnaast: Wil Duitsland wel gezichtsverlies lijden tegenover heel Europa door een salon-remise te spelen en willen ze de flow waarin ze zitten wel laten gaan? Redenen genoeg voor Duitsland om dus gewoon vol erin te gaan tegen Denemarken.

Enkele Duitse spelers hebben ook nog eens aangegeven dat ze zondag gewoon willen winnen van Denemarken. Zo geven de woorden van Bastian Schweinsteiger aan Mark van Bommel hoop: Schweini verzekerde de aanvoerder van Oranje dat Duitsland wint van Denemarken. “Dan heeft Nederland het in eigen handen tegenPortugal.”

Schweinsteiger denkt dat het Nederlands elftal in staat is om Die Mannschaft alsnog te volgen naar de kwartfinale. “Ik verwacht dat Nederland wint van Portugal”, aldus de spelmaker van de Duitse ploeg.

Ook Thomas Müller, die meteen na de wedstrijd in de kleedkamer van Oranje kwam, beloofde dat Duitsland z’n uiterste best zal doen tegen Denemarken. Laten we dus met z’n allen hopen dat Duitsland zijn sportieve plicht doet en dat we zelf met minimaal twee goals verschil winnen van Portugal. En dan….Alsnog op weg naar de titel!