© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenHet Nederlands elftal vliegt zaterdagochtend voor de derde keer van Krakau naar Charkov om zich daar voor te bereiden op de laatste en allesbeslissende groepswedstrijd tegen Portugal.

Oranje heeft nog altijd een kleine kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Zelf moeten onze mannen met twee doelpunten verschil van Portugal winnen en Denemarken moet dan ook nog eens van Duitsland verliezen.

De statistieken spreken niet bepaald in Oranjes voordeel. Maar zelden plaatste een ploeg zich met drie punten voor de volgende ronde van een EK en van ploegen die de eerste twee wedstrijden van het toernooi verloren plaatste alleen de VS zich drie jaar geleden nog voor de volgende ronde.

Het Nederlands elftal traint zaterdagavond om 19.00 uur (Nederlandse tijd) in het Metaliststadion van Charkov, waar het volgens de voorspellingen zaterdag en ook zondag met zo’n twintig graden een stuk koeler is dan tijdens de verloren duels met Denemarken  en Duitsland.

Bondscoach Bert van Marwijk vanmiddag voorafgaand aan de laatste training nog een persconferentie in Charkov. De verwachting is niet dat hij daar al een mogelijke opstelling weg zal geven. Wel wordt verwacht dat hij het één en ander aan gaat passen ten opzichte van de eerste twee wedstrijden.