Vlag van Nederland

Heitinga gelooft in het wonder van Charkov

EK 2012

Johnny Heitinga gelooft dat Oranje het morgen alsnog voor mekaar krijgt, het bereiken van de kwartfinale. In gesprek met De Telegraaf geeft hij daarvoor een aantal redenen.

Ten eerste heeft hij volledig vertrouwen in de Duitsers: “Duitsland heeft aangekondigd tegen de Denen een aantal vaste basisspelers te sparen, maar wordt er met het inbrengen van bijvoorbeeld Miroslav Klose en Toni Kroos niet slechter op. De Duitsers beloofden direct na de wedstrijd hulp te bieden en daar rekenen we op.”

Daarnaast heeft Oranje  wijze lessen geleerd uit de twee nederlagen, zo denkt Heitinga: “Natuurlijk beseffen we dat er tegen Denemarken en Duitsland meer fout dan goed ging. De analyse van die duels is een wijze les. Ik ga er vanuit dat we dezelfde stommiteiten niet meer begaan.”

“Deze groep is tot veel meer in staat dan we hebben laten zien. Op het WK tegen Brazilië had iedereen ons in de rust afgeschreven. We staken de koppen bij elkaar, zeiden dat we nog niet naar huis wilden en toonden de tweede helft een ongelooflijke veerkracht. Die power zat en zit in de groep en wordt nu opnieuw gevraagd.”

Heitinga weet dat het een moeilijke opgave wordt maar heeft vertrouwen in een goede afloop: “Met twee doelpunten verschil winnen tegen Portugal is veel gevraagd. Zeker omdat het voor geen meter loopt. Maar vorm is een momentopname. Morgen kan alles anders zijn en zeker met de aanvallers waarover wij beschikken. Met de topscorers van Engeland, Duitsland én het afgelopen WK in de selectie kun je onmogelijk volhouden dat we niet in staat zijn om doelpunten te maken.”

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: ,