Vlag van Nederland

Van Marwijk twijfelt aan arbitrage WK

WK 2010 Door op 12 april 2010 om 14:30 uur

Onze bondscoach Bert van Marwijk twijfelt openlijk aan het niveau van arbitrage op het WK:

‘Ik denk dat Nederland betere scheidsrechters heeft dan bepaalde landen die wel met hun scheidsrechters op het WK actief zullen zijn’, aldus Van Marwijk op de KNVB-website. ‘Er worden door de FIFA uit allerlei continenten scheidsrechtersaangewezen. Ik denk dat de concurrentie in Europa groot is en dat er daardoor geen Nederlanders bijzitten.’

Meer over

‘Ik heb gehoord dat er ook twee scheidsrechters uit Nieuw-Zeeland komen. Kijk naar het niveau van de competitie daar. Dan kan ik me niet voorstellen dat die scheidsrechters beter zijn dan de onze. Maar goed dat zijn de regels. Eigenlijk zou je willen dat ook de beste arbiters van de wereld op zo’n toernooi actief zijn. Daar twijfel ik nu wel aan.’


Enig respons van de FIFA hierover is uitgebleven.