Bas Dost is afgehaakt bij de selectie van het Nederlands elftal. Zijn vervanger is Luuk de Jong.  De spits van Borussia Mönchengladbach vervangt Dost, de boomlange aanvaller van VfL Wolfsburg die last heeft van een enkelblessure en het trainingskamp van Oranje inmiddels verlaten heeft.

Luuk de Jong, die al zeven interlands afwerkte voor Oranje, meldt zich vandaag nog in Noordwijk. In deze zeven interlands scoorde de broer van Ajacied Siem de Jong één keer.

Die andere spits van het Nederlands elftal, Klaas-Jan Huntelaar, heeft zin in de interlands met Oranje.  “Dit zijn de duels waar het om gaat. Het is lekker om weer te beginnen. Ik denk dat iedereen er heel veel zin in heeft”, zegt hij tegen Novum.

Hij kijkt ook naar het selectiebeleid van de bondscoach. Vooral de afwezigheid van enkele vaste krachten. Ibrahim Afellay, zijn nieuwe ploeggenoot bij Schalke 04, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong zijn niet geselecteerd. “Dat zijn natuurlijk wel jongens die er veel bij hebben gezeten, maar de bondscoach heeft zijn keuzes gemaakt.”

Huntelaar zag concurrent voor de spitspositie, Robin van Persie, zondag drie keer scoren voor zíjn nieuwe club Manchester United op bezoek bij Southampton. “Hij heeft het goed gedaan. Ik ben blij als de Nederlandse internationals het goed doen”, aldus Huntelaar.

Vrijdag 7 september treft Oranje in de Amsterdam ArenA Turkije, de eerste tegenstander op weg naar het WK 2014. Vier dagen later speelt Nederland in Boedapest tegen Hongarije. Zowel in de Amsterdam ArenA als in Stadion Puskás Ferenc in Boedapest klinkt het eerste fluitsignaal om 20.30 uur.