Vlag van Nederland

Van Gaal al op zoek naar hotel in Brazilië

WK 2014 Door op 18 september 2012 om 19:10 uur

Oranje is na twee gewonnen duels nog lang niet zeker van het WK in Brazilië. Toch vliegt Louis van Gaal morgen al naar het Zuid-Amerikaanse land om een geschikt hotel te zoeken voor zijn selectie. Dat vertelde de bondscoach vandaag aan het programma Evers Staat Op.

Dat heeft overigens niets te maken met hoogmoed, verzekerde Van Gaal. “We zijn de kwalificatiereeks goed gestart, maar we moeten ook niet denken dat we er al zijn,” aldus de bondscoach. “We moeten zorgen dat we met een fantastische selectie naar Brazilië gaan. Maar eerst kwalificeren, want daar gaat het om.”

Meer over

Toch vindt hij het belangrijk snel een geschikte verblijfplaats te vinden in Brazilië: “Je moet je natuurlijk voorbereiden, anders zijn de beste plaatsen al vergeven. Ik ga alle hotels en accommodaties aflopen om te kijken waar we gaan zitten. Vrijdag kom ik weer terug.”


Het is overigens niet vreemd dat de KNVB al zo vroeg in de kwalificatie op zoek gaat naar een hotel; onder Bert van Marwijk was teamchef Hans Jorritsma jaren bezig een goede accommodatie in Polen te vinden. Op de website van 538 luister je het volledige gesprek met Van Gaal terug.