Vlag van Nederland

Koeman benieuwd naar De Vrij/Martins Indi

WK 2014 Door op 6 februari 2013 om 09:28 uur

Het centrale verdedigingsduo Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi zal vanavond speciale aandacht genieten tijdens de oefenwedstrijd tegen Italië. Niet alleen bondscoach Louis van Gaal is benieuwd hoe de twee jonge Feyenoorders zich staande zullen houden. Ook hun coach bij Feyenoord, Ronald Koeman, zal met speciale aandacht kijken naar de prestaties van het duo tegen de topspitsen van Italië.

De coach van de Rotterdamse club heeft de twee dit jaar pas amper samen in het centrum van de verdediging opgesteld door aanwezigheid van Joris Mathijsen. De ervaren verdediger is afgelopen zomer gehaald voor de balans in het team maar voelt de hete adem van de talenten in z’n nek. Vooral tegen Ajax ging Mathijsen opzichtig in de fout waardoor Fisher kon scoren.

Meer over

Vooral daarom wil Koeman graag zijn alternatieve centrum eens aan het werk zien, en die mogelijkheid krijgt hij nu bij Oranje tegen een grote tegenstander: “Ik ben eigenlijk zelf ook wel weer eens benieuwd hoe Stefan en Bruno het samen doen”, zegt Koeman in AD Sportwereld. “Het is uiteindelijk toch een duo waar iedereen voor de langere termijn aan denkt bij Feyenoord en Oranje. Dus laat het maar eens zien in duel met topspitsen, zou ik zeggen.”


Van Gaal heeft zijn keuze voor het jonge duo aan Koeman verteld maar wist niet zeker of de Feyenoordtrainer er blij mee zou zijn. Vooral de keuze om Mathijsen te passeren zou misschien in het verkeerde keelgat van Koeman kunnen schieten volgens Van Gaal:  “Ik heb trainer Ronald Koeman op de hoogte gesteld”, zei Van Gaal. “Ik kan me voorstellen dat hij er niet blij mee is. Maar hij heeft niet gezegd dat ik het niet mag doen.”

De volledige opstelling van Oranje tegen Italië vind je hier.