Als het aan Rafael van der Vaart ligt blijft hij voorlopig nog wel even bij Oranje. De 103-voudig international denkt dat hij met zijn ervaring ook nog voldoende toe kan voegen aan Oranje. Hij wordt wel eens moe van de verhalen dat hij een oude man is bij Oranje.

“Ik ben vorige maand dertig geworden. We moeten het niet overdrijven”, zegt hij in Sp!ts. “Ik wil nog zolang mogelijk voetballen. Het einde is nog lang niet in zicht, al word je dat soms wel een beetje aangepraat.” Het wegwijs maken van de jonge gasten is volgens Van der Vaart in elk geval niet mee nodig nu. “Er zijn nu zoveel jonge jongens dat dat bijna niet meer nodig is. In mijn tijd was ik een van de weinigen, dus toen had ik wel behoefte aan steun.”

Gadget-gezien is Van der Vaart echter wel een oude man. Hij heeft helemaal niks met internet en computers. “Ik heb zelfs geen e-mailadres, dat wordt voor mij gedaan”, zegt VdV. “Aan die kleine dingen merk je wel dat je ouder wordt. PSP en Playstation heb ik allemaal nooit gedaan. En van Wesley moest ik een Blackberry nemen, ik zat nog met zo’n oude Nokia. Had ik eindelijk een Blackberry, ging iedereen aan de iPhone.

Het klaverjassen, van oudsher echt een spel van de Oranje-selectie, wordt ook nog altijd gespeeld. “Ja, wij Klaverjassen nog bij Oranje. Wesley, Robben, Joris en Ik. Nee, we betrekken daar geen jonge jongens bij. Denk ook niet echt dat ze daar echt op zitten te wachten”, besluit Van der Vaart.