Jonathan de Guzman is tijdens de training van dinsdagavond geblesseerd geraakt en mist woensdagavond de vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Portugal.

De middenvelder van Swansea City heeft een lichte hersenschudding overgehouden aan een harde botsing met Dirk Kuyt op de training in het Portugese Faro. Beide spelers bleven even bewegingsloos op het speelveld liggen. De Guzman was zelfs even bewusteloos voglens bronnen.

De botsing zorgde voor paniek bij de coaches en spelers van Oranje. Ze schreeuwden om een ambulance. Aanvoerder Robin van Persie sprintte naar de dug-out voor een verbandkoffer. De Guzman kwam snel weer bij kennis op het speelveld.

Hij werd met een brancard van het veld gedragen en naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd. Daar werd een lichte hersenschudding geconstateerd. Kuijt heeft een wond bij zijn linkeroogkas opgelopen. De kans lijkt klein dat hij woensdagavond in actie komt.

De Guzman zou woensdag eigenlijk als basisspeler aan de oefeninterland tegen Portugal in Faro beginnen. Hij wordt vervangen door Georginio Wijnaldum, zo heeft bondscoach Louis van Gaal bekend gemaakt.

Opstelling Nederland: Vorm; Verhaegh, De Vrij, Martins Indi en Blind; Wijnaldum, Strootman en Van der Vaart; Lens, Van Persie en Robben.