Vlag van Nederland

Louis van Gaal verklapte gisteren al in welke opstelling Oranje vanavond om 21:30 tegen Portugal aantreedt. De bondscoach kiest gewoon voor een centrum dat enkel uit Feyenoorders bestaat; ondanks de slechte prestaties van dat team de afgelopen weken. Van Gaal heeft naar eigen zeggen ‘geen twijfel’ over Stefan de Vrij, die recentelijk een gebrek aan meedogenloosheid werd verweten door trainer Ronald Koeman.

Op doel vinden we Swansea City-doelman Michel Vorm, die weer helemaal fit is. Dat betekent dus een plaats op de bank voor Kenneth Vermeer, die de afgelopen wedstrijden keepte. “Ik heb nog geen keus voor een eerste doelman gemaakt,” aldus Van Gaal.

En dan is er de nieuweling Paul Verhaegh, die meteen een zware dobber krijgt: de directe tegenspeler van de Augsburg-back is namelijk Cristiano Ronaldo.

Nog even bijzondere aandacht voor het middenveld: daar vervangt Georginio Wijnaldum Jonathan de Guzman, die gisteren hard in botsing kwam met Dirk Kuyt en daarom niet mee kan doen. Wijnaldum wordt vergezeld door Rafael van der Vaart, die zijn 107e interland speelt. Daarmee komt hij op de derde plaats in de eeuwige ranglijst van internationals met de meeste caps.

Hier nog eens de definitieve opstelling van Oranje tegen Portugal: Vorm; Verhaegh, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Van der Vaart, Strootman; Lens, van Persie, Robben.

Lees meer over: , ,