Robin van Persie is nog maar vijf treffers verwijderd om het doelpuntenaantal van Patrick Kluivert te evenaren. Kluivert scoorde 40 keer voor Oranje, Van Persie staat voorlopig nog op 35 treffers.

Van Persie speelt vanavond zijn 78ste interland en hij staat gelijk met Faas Wilkes en Ruud van Nistelrooy op 35 doelpunten. Hij verwacht niet dat hij in de komende twee duels Kluivert al achterhaalt. “Dat record nu pakken, dat zou wel heel ambitieus zijn. Dan moet ik er vijf maken! Als het ooit zover komt, is het een leuke statistiek. Meer ook niet.”

Van Persie sprak wel met Kluivert over het record. “Patrick zei dat hij blij zou zijn als ik hem inhaal. Maar het wordt niet eenvoudig tegen Estland en Andorra. Estland vond ik in de Arena heel erg fit. Het is zaak om snel te scoren, dan kunnen we gewoon onze wedstrijd spelen. Estland is natuurlijk een compleet ander verhaal dan Andorra komende dinsdag. Die staan met tien man achterin en schoppen elke bal die ze krijgen gewoon hard weg”, aldus Van Persie in AD Sportwereld.

Ook Klaas-Jan Huntelaar heeft zicht op het record met zijn 34 goals. De spits van Schalke moet het voorlopig echter vooral met invalbeurten doen.