Vlag van Nederland

Bij afwezigheid van vaste spits Robin van Persie krijgt iemand anders morgenavond in het duel met Hongarije de kans als spits van het Nederlands elftal. Waarschijnlijk gaat de plek naar Dirk Kuyt, die voor het eerst sinds een jaar de kans in de basisopstelling van Oranje krijgt.

Bondscoach Louis van Gaal liet eerder op de persconferentie al weten dat Kuyt zich waarschijnlijk kan opmaken voor een basisplaats. “Als Robin niet kan spelen, dan komt de volgende aan de beurt. Maar ik neem pas op de laatste dag een beslissing”, zei Van Gaal.

Kuyt was donderdag tijdens de afsluitende training in de Amsterdam ArenA aanvankelijk de man waarom het draaide bij de afwerkoefening. De blonde Katwijker moest de voorzetten van Arjen Robben, Jeremain Lens en Daryl Janmaat afmaken. Robin van Persie keek vanaf de zijkant toe.

Ook Nigel de Jong staat na een lange afwezigheid voor zijn rentree in Oranje. De controleur van AC Milan, die maanden out was met een achillespeesblessure, vormt een middenveld met Kevin Strootman en Rafael van der Vaart.

Vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal:
Vorm; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Jong, Van der Vaart, Strootman; Robben, Kuyt, Lens.

Lees meer over: , ,