De Oranje Trophy, een uniek avontuur dat ook wel bekend staat als ‘de ultieme Oranje supporter’ en de ‘Oranje karavaan’. Het is een stoet van Oranje voertuigen die bestuurd worden door oranjegekke mensen en die eens in de 2 jaar naar een groot sportevenement trekt, zoals de Olympische Spelen of een EK of WK voetbal.

Op 27 maart 2014 zal Oranje Trophy starten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan: Noord-, Midden- en Zuid-Amerika! Oranje Trophy is geen race, maar een bonte verzameling van mensen die dezelfde passie delen: het (oranje)-avontuur.

Deze passie wordt dit jaar gekoppeld aan het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De afstand die wordt afgelegd  bedraagt zo’n 25.000 km. De stoet start in New York en eindigt in Rio de Janeiro. De afstand zal afgelegd worden in 80 dagen met 20 teams en een knaloranje Amerikaanse Bus, die ‘De Aanvoerder’ zal zijn.

Oranje Trophy is een flinke test voor alle deelnemers en de bijbehorende voertuigen. “Samen deze uitdaging aangaan die resulteert in een unieke en onvergetelijke belevenis.
 De verschillende culturen van 14 landen, de prachtige natuur en de mooiste zonsondergangen die je tijdens de reis meemaakt zullen een unieke belevenis betekenen. Ook maak je kennis met de kracht van sport in de hele wereld, die de mens bij elkaar brengt en inspireert”, aldus een initiatiefnemer.

“Deze reis staat synoniem aan de verbroedering die tijdens het WK voetbal zal ontstaan. We zullen tijdens deze reis door gekwalificeerde landen rijden zoals Amerika, Costa Rica, Honduras, Mexico, Colombia, Ecuador en natuurlijk eindigen tijdens het WK in Brazilië!”

Volg de Oranje Trophy via de website www.oranjetrophy.nl.

poster2014