Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal begint het steeds beter naar zijn zin te krijgen bij Oranje. Hij vindt het zelfs geen opoffering meer om bondscoach te zijn, zoals hij dat eerder wel vond. Dat zei hij nadat hij vrijdag de selectie van Oranje voor het oefenduel met Frankrijk bekendmaakte.

Het stadium dat het een opoffering was is volgens de bondscoach voorbij: “Ik vind het nu leuk worden”, zei hij. “Met de inspanningsfysioloog en teammanager Hans Jorritsma ben ik bezig het programma richting het WK te schrijven. Het toernooi gaat nu echt leven, omdat ik alles voor me zie.”

Van Gaal deed nog net geen vreugdedansje, maar is zichtbaar blij dat de tijd van het WK eraan zit te komen: “De dag dat het WK begint komt steeds dichterbij, dat maakt het steeds leuker. Het is geen opoffering meer, maar een droom die werkelijkheid wordt.”

Van Gaal voelt ook dat hij steeds meer invloed krijgt: “Het handelen van een bondscoach wordt steeds belangrijker. Alleen al door de selectie die ik nu gemaakt heb. Neem Jonathan De Guzman, die heeft een heel grote bijdrage geleverd aan de kwalificatie, maar is er nu niet bij omdat hij in een dip zit met zijn club. Doordat hij nu ontbreekt, laat ik hem merken dat hij eraan moet trekken om het toernooi te halen. Ook voor hem gaat dat tellen. Maar ik ben zulke jongens niet vergeten hoor.”

Lees meer over: ,