Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal is vanmiddag in Portugal de training gestart met Daryl Janmaat weer in de gelederen. De rechtback van Oranje is donderdagmiddag teruggekeerd op het zonovergoten trainingsveld van het Nederlands elftal.

De 24-jarige rechtsback doet wel alleen nog maar met de loopoefeningen mee, nadat hij zaterdag in het oefenduel met Ecuador geblesseerd was uitgevallen met een verrekte enkel.

De verwachting is dat Janmaat vrijdag en anders uiterlijk zaterdag de groepstraining weer zal hervatten. Zoals verwacht komt zijn deelname aan het WK, dat op 13 juni begint met een wedstrijd tegen Spanje, daardoor niet in gevaar.

Robben ontbrak nog op de training vanmiddag. De dertigjarige speler van Bayern München kreeg rust van bondscoach Louis van Gaal, omdat hij zaterdag nog de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund speelde, inclusief verlenging, waarin hij de belangrijke 0-1 maakte.

Robben zal donderdag om 14.30 uur Nederlandse tijd arriveren in Portugal en om 19.15 uur aansluiten tijdens de besloten training. Daarmee is de selectie van Van Gaal eindelijk compleet. De andere ‘buitenlanders’ Nigel de Jong, Jeremain Lens, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart sloten namelijk dinsdag al aan.

Lees meer over: , ,