Quincy Promes heeft zich met een schitterend optreden in Jong Oranje kandidaat gesteld voor de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal. De buitenspeler scoorde woensdagavond drie keer in het EK-kwalificatieduel met Jong Schotland. Ook verdediger Karim Rekik wist te scoren. Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena speelde eveneens verdienstelijk tijdens de ruime overwinning.

Bondscoach Van Gaal zal zaterdag bekendmaken welke vijf veldspelers en keeper uit zijn voorlopige WK-selectie van 29 spelers zullen vallen. De verwachting is dat de vier spelers die in plaats van dat ze bij het grote Oranje mochten blijven, zich moesten melden bij Jong Oranje af zullen vallen. Het gaat dan om de eerder genoemde Rekik, Promes, Boëtius en Vilhena.

Van Gaal gaf echter aan dat de spelers die naar Jong Oranje overgezet waren zeker nog een kans maken: “De wedstrijd tegen de Schotten wil ik nog evalueren en dan nemen we een beslissing”, liet de bondscoach eerder weten. In dat duel heeft Promes in elk geval zijn visitekaartje afgegeven met een zuivere hattrick in de eerste helft.