Vlag van Nederland

Nederland – Wales is geëindigd in een 2-0 overwinning voor het Nederlands elftal. Het uitzwaaiduel van Oranje was weinig sprankelend en Oranje zal niet met een geweldig gevoel in het vliegtuig naar Rio de Janeiro stappen morgen.

Oranje begon matig aan het duel in de Amsterdam ArenA. Wales, dat speelde met bijna alleen maar spelers van het tweede niveau in Engeland, maakte het Oranje zo nu en dan zelfs behoorlijk lastig.

Pas in de 32e minuut wist het Nederlands elftal het eerste doelpunt te maken. Uit de rebound maakte Arjen Robben het enige doelpunt in de eerste helft. Zie het doelpunt van Robben hier:

Oranje probeerde daarna de voorsprong wel uit te breiden, maar behalve een grote kans voor Van Persie wist Oranje weinig te creëren voor de rust.

Na rust bracht Van Gaal Jeremain Lens en Georginio Wijnaldum in de ploeg. Zij vervingen Leroy Fer en Robin van Persie, die last had van zijn lies.

Het duurde tot de 76e minuut totdat Oranje de 2-0 wist te maken. Het was de ingevallen Lens die op aangeven van Arjen Robben de 2-0 maakte.

Donderdag zal de selectie van het Nederlands elftal met de complete staf op het vliegtuig naar Brazilië starten. In Rio de Janeiro zal Oranje het basiskamp opslaan. Volgende week vrijdag 13 juni speelt Oranje het eerste duel op het WK tegen Spanje.

Lees meer over: , ,