Vlag van Nederland

Vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd staat het duel Nederland – Chili op het programma. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de Arena Corinthians in Sao Paulo. Nederland – Chili zal om de groepswinst van poule B gaan.

Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om winnaar van groep B te worden. Dankzij het goede doelsaldo van Oranje zal Chili drie punten moeten pakken om Nederland voorbij te gaan. De kans dat de groepswinnaar thuisland Brazilië ontloopt lijkt groot. Dat wordt vanavond vanaf 22.00 uur bekend.

Met meer dan 11,3 miljoen inwoners is Sao Paulo de grootste stad van heel Zuid Amerika, de stad blijft sterk groeien. Sao Paulo ligt net zoals Rio de Janeiro in het zuid-oosten van Brazilië en ligt aan de Altlantische oceaan. De stad is ook het financieel en zakelijk epicentrum van Brazilië. Het stadion Arena Corinthians biedt plaats aan 68.000 toeschouwers. In 2010 werd gestart met de verbouwing van het stadion, en het is eigelijk nog altijd niet klaar.

Over de opstelling van Nederland tegen Chili is nog wat onduidelijkheid. Het lijkt zo goed als zeker dat de geblesseerde Bruno Martins Indi en de geschorste Robin van Persie vervangen zullen worden door Dirk Kuyt en Jeremain Lens. Of Nederland daarmee ook weer overstapt op het 1-4-3-3 systeem is nog niet duidelijk.

Volgens de Telegraaf houdt Oranje vast aan het 1-5-3-2 systeem en wordt Dirk Kuyt op de linksback geposteerd. Daley Blind zal dan doorschuiven naar een centrale rol in de verdediging. Georginio Wijnaldum zal sowieso de plek innemen van Jonathan de Guzman. Lens en Robben worden de twee aanvallers.

De vermoedelijke opstelling van Nederland – Chili:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Lens.

Lees meer over: , ,