Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal wilde in aanloop naar de wedstrijd Nederland – Chili nog maar weinig prijs geven over de opstelling van Nederland tegen Chili. Zeer waarschijnlijk zullen Dirk Kuyt en Jeremain Lens de plaatsen innemen van Robin van Persie en Bruno Martins Indi, die respectievelijk geschorst en geblesseerd zijn.

Toch lijkt het erop dat Nederland vasthoudt aan het 1-5-3-2 systeem. Daarin krijgt Dirk Kuyt een bijzondere rol, hij wordt op de linksback positie geposteerd. Daley Blind zal daardoor doorschuiven naar een centrale rol in de verdediging. Samen met Ron Vlaar en Stefan de Vrij moet hij de aanvallers van Chili afstoppen. Rechtsback is zoals verwacht Daryl Janmaat.

Georginio Wijnaldum zal op het middenveld vermoedelijke de plek innemen van Jonathan de Guzman. Naast hem staat gewoon Nigel de Jong, die wat lichte klachten had, maar toch gewoon zal spelen. Wesley Sneijder krijgt aanvallend op het middenveld een cruciale rol, aangezien Chili met het middelveld ver naar voren speelt. Oranje kan hierdoor vaak een man meer situatie creëren.

Voorin worden Lens en Robben de twee aanvallers die voor de doelpunten moeten zorgen.

De vermoedelijke opstelling van Nederland – Chili:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Lens.

De vermoedelijke opstelling Nederland - Chili © meemetoranje.nl

De vermoedelijke opstelling Nederland – Chili © meemetoranje.nl

Lees meer over: , ,