Het kan een speciale avond worden voor Arjen Robben vanavond tijdens het duel met Chili. De aanvaller van het Nederland elftal kan vanavond namelijk een 36 jaar oud WK-record van Johnny Rep evenaren. Rep is met zeven doelpunten topscorer aller tijden van het Nederlands elftal tijdens WK’s. Rep kwam voor Oranje op twee WK’s in actie. In 1974 scoorde hij vier keer, in 1978 drie keer. Zijn zeven doelpunten zie je in bovenstaande video.

Arjen Robben staat nu nog slechts één doelpunt achter Rep. Met de drie doelpunten tot nu toe in Brazilië staat Robben op zes treffers voor Oranje tijdens mondiale eindtoernooien. Hij had daar in tegenstelling tot Rep niet twee maar drie toernooien voor nodig. Met één doelpunt in 2006, twee in 2010 en dus drie tot dusver in Brazilië is Robben echter wel hard op weg om Rep in te halen.

Ook Robin van Persie en Wesley Sneijder hebben kans om het record dit WK in te halen. Zij staan allebei momenteel op vijf WK-doelpunten. Sneijder maakte vijf doelpunten allemaal tijdens WK 2010 in Zuid-Afrika. Van Persie scoorde zowel in 2006 als 2010 éénmaal en nu tijdens het WK 2014 al 3x.