Vlag van Nederland

Zie hier de samenvatting Nederland – Chili (2-0). De wedstrijd tussen Nederland en Chili is geëindigd in een 2-0 overwinning voor het Nederlands elftal. Nederland wist in de tweede helft tegenstander Chili te verslaan dankzij doelpunten van invallers Leroy Fer en Memphis Depay.

In de eerste helft wisten Chili en Nederland niet te scoren. Chili startte sterker maar Oranje kwam het laatste kwartier voor rust goed terug. Ze creëerden ook enkele kansen, maar de Vrij en Robben wisten hun kansen niet tot doelpunten te promoveren.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Gutièrrez, echt gevaarlijk werd het echter nooit. Cillessen had er goed het oog op. In de 75e minuut werd Wesley Sneijder naar de kant gehaald voor Leroy Fer. Twee minuten later was het diezelfde Fer die de bevrijdende 1-0 binnen wist binnen te koppen bij Nederland – Chili. Het slotakkoord was voor Memphis Depay, die net als woensdag tegen Australië het laatste doelpunt wist te maken. Nederland wint met 2-0 en is groepswinnaar!
De samenvatting Nederland – Chili is te zien via de NOS.

Lees meer over: , ,