Vlag van Nederland

De wedstrijd Nederland – Chili is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Nederland. Met deze stand is Oranje met negen punten groepswinnaar geworden in poule B.

Chili begon fel tegen Nederland. De Zuid-Amerikanen zetten gelijk druk op de defensie van Nederland, waar Dirk Kuyt als linksachter fungeerde. Daley Blind speelde daardoor centraal achterin naast Vlaar en de Vrij.

Ook al was Chili beter de eerste fase van de eerste helft, echte kansen leverde het niet op. Na een half uur werd Oranje wat sterker en kreeg het enkele mogelijkheden. Vooral de kopbal van Stefan de Vrij uit een vrije trap was gevaarlijk. Ook Arjen Robben was in de 40e minuut nog dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging voorlangs.

In de tweede helft moesten Nederland en Chili uitmaken wie er groepswinnaar gaat worden en (waarschijnlijk) Brazilië ontloopt in de achtste finale.

Chili ging op zoek naar de 0-1, maar kwam maar zelden door de goede organisatie van Oranje heen. Nederland kreeg af en toe wat kansjes maar werd ook amper gevaarlijk.

Uiteindelijk waren het de invallers die het moesten doen voor Nederland. Eerst was het Leroy Fer die een voorzet van Daryl Janmaat binnenkopte en in de laatste minuten maakte Memphis Depay op aangeven van uitblinker Arjen Robben de 2-0.

Oranje plaatst zich hiermee als groepswinnaar voor de volgende ronde en speelt aanstaande zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd in Fortaleza voor een plek in de kwartfinale.

Lees meer over: ,