Vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd staat in het Braziliaanse Fortaleza het duel Nederland – Mexico op het programma. Nederland en Mexico ontmoeten elkaar in de 8e finale van het WK 2014 in Brazilië.

Het zal vandaag met 29 graden celsius behoorlijk warm zijn in Fortaleza. Aangezien het duel om 13.00 uur lokale tijd gespeeld wordt, is het ook nog eens op het heetst van de dag. Bovendien zal de luchtvochtigheid in de plek vlakbij de evanaar ervoor zorgen dat het erg benauwd zal zijn voor de spelers. Dit kan weleens een extra handicap vormen.

© weeronline.nl

© weeronline.nl

De scheidsrechter vanavond is de Portugees Pedro Proença. Hij zal worden geassisteerd door zijn landgenoten Bertino Miranda en José Trigo. Carlos Vera uit Ecuador is de vierde official. De Portugees floot eerder tijdens dit WK de groepswedstrijden Kameroen – Kroatië (0-4) en Japan – Colombia (1-4). Proença had in 2012 de leiding bij zowel de finale van de Champions League als van het EK.

Mexico zal aantreden met bijna hetzelfde elftal als in de groepsfase. Enige verschil is de plek van verdedigende middenvelder. Door de schorsing van José Vázquez zal Mexico spelen met oud-PSV’er Carlos Salcido op het middenveld. Meer over de opstelling van Mexico vind je hier.

Nederland zal in het 1-5-3-2-systeem spelen met opnieuw Dirk Kuyt als linksback. Hij speelt omdat Bruno Martins Indi nog niet fit genoeg is voor een basisplaats. Georginio Wijnaldum zal spelen op de plek naast Nigel de Jong op het middenveld.

De grootste verrassing kan weleens op de rechtsbackpositie komen. Daar kreeg FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh de laatste trainingen een hesje van het basisteam. Of Van Gaal Daryl Janmaat daarmee echt passeert zal vanavond blijken.

De vermoedelijke opstellingen Nederland – Mexico:
Nederland: Cillessen; Janmaat/Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind en Kuyt; De Jong, Wijnaldum en Sneijder; Robben en Van Persie
Mexico: Ochoa; Aguilar, Márquez, Rodriguez, Moreno en Layun; Herrera, Salcido en Guardado; Dos Santos en Peralta.