Mensen, Nederland heeft nog niet gewonnen van Costa Rica, al hebben we allemaal wel dat gevoel. We moeten vanavond eerst nog even de wedstrijd spelen. Om de nuchterheid erin te houden enkele krantenkoppen die Oranje even op scherp moeten zetten.

Telegraaf: “Oranje krijgt waarschuwing”

De Argentijnse bondscoach, die vanavond aantreedt tegen België, waarschuwt Oranje voor Costa Rica: “Het voetbal is geëvolueerd. Er staan nu 22 atleten in het veld en alle tactische kennis is door technische ontwikkelingen beschikbaar. Ja, Oranje, Argentinië en andere grote voetballanden willen mooi voetbal brengen. Maar landen als Costa Rica komen naar een WK om te winnen, niet voor een schoonheidsprijs. En dat winnen lukt ze nog ook.”

AD: Robben waarschuwt: ‘Costa Rica heeft indrukwekkende prestatie neergezet’

Arjen Robben tempert de overwinningroes: “Costa Rica heeft in een zeer lastige poule, met Italië, Engeland en Uruguay, al bewezen dat het over een goede ploeg beschikt. Ze hebben een indrukwekkende prestatie neergezet en we zullen ons tot in de puntjes voor moeten bereiden om ze te verslaan.”

NU.nl: ‘Costa Rica gaat alles uit de kast halen tegen Oranje’

Bondscoach van Costa Rica Jorge Luis Pinto: “Ik verwacht een zware wedstrijd, maar ook een duel met goed voetbal. Het Nederlands elftal heeft een fantastische coach en briljante spelers. We zullen respect voor ze tonen, maar wel vol de strijd aangaan.”

NRC.nl: Drie redenen waarom je Costa Rica niet zomaar even verslaat

Het NRC zet drie redenen neer waarom Oranje moet oppassen: 1. “Uruguay, Italië, Engeland en Griekenland: allemaal hadden ze tegen Costa Rica meer balbezit. Die vier teams hadden volgens de FIFA-statistieken ook stuk voor stuk meer ‘gevaarlijke aanvallen’ dan de Costaricanen.” 2. “Net als Oranje kan Costa Rica in balbezit heel snel omschakelen. De twee buitenste verdedigers gaan dan langs de lijn mee naar voren om de aanval te ondersteunen. De drie centrale verdedigers waaieren vervolgens uit naar de zijkanten om het gat op te vullen.” 3. “Er is niets te verliezen, er is geen reden om Nederland angstig tegemoet te treden en na de successen tot nu toe zal de spirit opperbest zijn. Helden zijn ze sowieso al in eigen land, en dat maakt het extra waarschijnlijk dat ze nog eens boven zichzelf uitstijgen.”