Vlag van Nederland

Oranjedoelman Cillessen krijgt tips vanuit België

WK 2014 Door op 7 juli 2014 om 10:03 uur

Knipsel Jasper Cillessen kreeg tips van Courtois © Pro Shots

Jasper Cillessen heeft voorafgaand aan het duel Nederland – Argentinië tips gekregen uit onverwachte hoek. De Belgische keeper Thibaut Courtois, heeft enkele tips voor de Nederlandse doelman om Lionel Messi van scoren af te houden.

Courtois heeft een bijzondere reeks tegen de superster uit Argentinië, die hij al acht duels op rij van scoren af weet te houden. Ook afgelopen zaterdag slaagde Courtois erin om Messi van een doelpunt te weerhouden, maar het was niet genoeg voor winst.is wéér niet verslagen door Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller heeft al acht duels niet gescoord tegen Courtois. In de slotfase van het duel tussen Argentinië en België was Messi er nog erg dichtbij, maar opnieuw was Courtois de baas in een onderling duel.

Meer over

Courtois geeft Cillessen een tip: “Ik heb in Spanje op alle fronten zo vaak tegen hem gespeeld. Daardoor ken ik hem inmiddels goed. Als hij snel moet beslissen in een één-op-één-duel met de keeper kiest hij vaak voor een stiftje. Dat was nu ook weer het geval. Daarom bleef ik staan”, aldus de lange Belgische keeper.


Courtois vervolgt: “Misschien was dit wel mijn mooiste redding ooit op een actie van Messi. Alleen heel jammer dat die redding niet bepalend was voor het resultaat. We gaan naar huis door een kleine nederlaag.”

Nog meer steun van onze Zuiderburen kwam er van Jan Vertonghen: “Ik denk dat Argentinië de halve finale tegen Nederland niet overleeft”, zegt Vertonghen in gesprek met Goal. “Dat denk ik echt. Nederland is erg sterk en het speelt uitstekend voetbal. Oranje is altijd rustig aan de bal en heeft de kwaliteit in huis om Argentinië te verslaan.”