Lees hier de samenvatting Nederland – Argentinië. De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië is in Sâo Paulo geëindigd in een ontluisterende nederlaag voor het Nederlands elftal na penalty’s.

Nederland en Argentinië begonnen allebei aftastend aan het duel. De Argentijnen lieten Nederland aan de bal en loerde op de counter.

De eerste kans was voor Sneijder, die de bal van net buiten de zestien een meter of twee naast schoot. Vlak daarna kreeg Messi een vrije trap vlak buiten de zestien, maar Cillessen wist de bal keurig klemvast te pakken.

Verder waren er weinig grote kansen te zien in de moeizame eerste helft. Eén van de spaarzame hoogtepunten kwam, ironisch genoeg, van Jasper Cillessen, die spits Higuain uitkapte. Zie de beelden hier.

In de tweede helft bracht Van Gaal Daryl Janmaat voor Bruno Martins Indi, die last leek te hebben van zijn heup. Daarmee verhuisde Kuyt naar de linksback positie en Daley Blind centraal op de plek van Martins Indi.

Oranje bleef maar moeizaam tot kansen komen, maar ook de Argentijnen werden maar zelden gevaarlijk.

Na een uur moest Nigel de Jong zich alten wisselen door Van Gaal. Jordy Clasie kwam hem vervangen en daarmee gebruikte bondscoach Van Gaal alweer zijn 22e speler dit toernooi. Alleen derde keeper Michel Vorm speelde nog geen minuut dit WK.

Oranje zette aan en probeerde kansen te forceren. Pas in de 90e minuut kwam daar dé kans voor Robben. Met een uiterste krachtsinspanning wist Mascherano echter Robben van een doelpunt af te houden. Zie hier de kans van Robben.

Argentinië wist vooral door een ijzersterke Ron Vlaar en goed spelende Stefan de Vrij amper gevaarlijk te worden, op een bal in het zijnet van Higuain na.

Gescoord werd er daardoor niet en dus moet Oranje opnieuw gaan verlengen.

Ook na de eerste helft wisten beide ploegen nog niet te scoren. Huntelaar werd nog ingebracht voor aanvoerder Robin van Persie, maar ook hij wist het doel nog niet te vinden.

Het wonder van de kwartfinale wist zich niet te herhalen. Nederland verliest na penalty’s van Argentinië nadat Ron Vlaar en Wesley Sneijder missen en alle Argentijnen hun penalty binnen schieten.

De complete samenvatting Nederland – Argentinië volgt snel. Zie hier de strafschoppenserie.