Robin van Persie heeft in de knock-out fase van het WK niet kunnen brengen wat we van hem hadden verwacht. Er doen doen daarom weer de nodige geruchten de ronde waarom dat zo was.

Zo zou Van Persie niet blij zijn dat Arjen Robben de grote man was op het toernooi en zich hebben afgezonderd van de groep. Dit gerucht wordt onder andere versterkt doordat de spits voorafgaand aan de wedstrijd tegen Argentinië in zijn eentje ging warmlopen. Tikkeltje vreemd, voor een aanvoerder.

“Dat is onzin, dat is een interpretatie van jullie”, reageerde Louis van Gaal hier fel op in een persconferentie. “Maar dat kunnen jullie helemaal niet weten, want jullie zijn er niet bij. Van Persie is kort voor het WK geblesseerd geraakt en we moesten hem opbouwen. Hij heeft keihard gewerkt en is nu teleurgesteld omdat we geen wereldkampioen worden. Net als alle andere spelers.”

Ook Dirk Kuyt spreekt het verhaal tegen. “Robin was na zijn blessure dagelijks met zijn herstel bezig en heeft de ploeg in de eerste wedstrijd tegen Spanje ook op sleeptouw genomen”, vertelt hij. “Ik heb vijf toernooien meegemaakt. Zo’n saamhorigheid als tijdens dit WK heb ik nooit gevoeld. Van Persie was aanvoerder van die ploeg.”

Een ander gerucht is dat Robben en Wesley Sneijder bij Van Gaal zouden hebben aangedrongen op een basisplek voor Klaas-Jan Huntelaar. Zij zouden Van Persie, die dinsdag nog last had van maag- en darmklachten, niet fit vinden ogen.