Vlag van Nederland

Jordy Clasie heeft zich afgemeld voor het Nederlands elftal. De middenvelder heeft na afgelopen weekend nog wat last van lichte hamstringklachten. Hij liep die op in het duel met FC Twente, en moest daarom eerder naar de kant.

“Ik voelde mijn benen vol lopen, terwijl ik al vaker wat last heb gehad. Daarom heb ik vandaag in samenspraak met de medische staf de knoop doorgehakt om niet naar Oranje te gaan, omdat ik me niet helemaal fit voel”, aldus Clasie op de clubsite. De afmelding van Clasie betekent dat er nu geen enkele Feyenoorder meer in de selectie van Oranje zit. Eerder viel Terence Kongolo namelijk af bij de selectie.

De aanvoerder van Feyenoord heeft tevens een nieuw contract getekend bij zijn club, dat hem tot 2018 aan Feyenoord bindt. “Met deze club wil ik doorgroeien naar een hoger niveau”, aldus Clasie.

Nederland speelt aanstaande donderdag in Bari tegen Italië en daarna op dinsdag 9 september in Praag tegen Tsjechië het eerste duel van de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 in Frankrijk.

Lees meer over: ,