Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal heeft tijdens de eerste wedstrijd van de tweede termijn van Guus Hiddink een valse start gemaakt. In Bari was Italië, tijdens het WK al in de poulefase uitgeschakeld, te sterk voor het Nederlands elftal.

Het duurde net 3 minuten en Italië stond al op een 1-0 voorsprong. Immobile maakte de snelle 1-0 voor de Italianen. Binnen tien minuten stond het ook al 2-0 voor Italië en moest Oranje verder met tien man. Martins Indi hield Immobile niet bij en haalde deze in het strafschopgebied onderuit. Penalty en rood voor Martins Indi. De Rossi die schoot de penalty achter Jasper Cillessen, die nog nooit een pingel stopte.

Guus Hiddink greep direct in en wisselde Jeremain Lens voor Joël Veltman, om de orde in de verdediging te herstellen. Voorin had Oranje daardoor nog maar weinig over.

Italië nam wat gas terug waardoor Oranje minder in de problemen kwam, al had Italië de 3-0 nog moeten maken. Nederland mocht van geluk spreken dat het bij rust nog altijd ‘slechts’ 2-0 stond.

In de tweede helft werd er flink gewisseld en dat kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Ondanks dat Oranje met een man minder speelde gebeurde er weinig voor beide doelen. Oranje wist dus de schade in Bari te beperken, want het speelde bijna de hele wedstrijd met tien man.

Met Pieters en Van der Wiel bracht twee spelers in die een lange tijd afwezig waren bij Oranje. Ook zij konden hun rentree niet opfleuren tijdens dit duel.

Lees meer over: , ,