Op 4 september 1999 werd één van de meest bizarre interlands van het Nederlands elftal ooit gespeeld. In aanloop naar het EK 2000 in eigen land speelde Oranje in de Rotterdamse Kuip tegen buurland België. Het werd een duel om nooit te vergeten.

In de eerste helft werd er al vijf keer gescoord in de Kuip. Na een half uur stond België door doelpunten van Branko Strupar al met 0-2 voor. Een kwartier later, toen beide ploegen de kleedkamer op gingen zoeken stond het echter al 3-2 voor Oranje, door doelpunten van Edgar Davids(2x) en Patrick Kluivert.

Ook in de tweede helft gingen beide ploegen vol overgave door met aanvallen. Bart Goor en Marc Wilmots wisten België weer op een voorsprong te schieten maar Patrick Kluivert zorgde er met zijn 2e en 3e doelpunt van de avond voor dat Nederland met 5-4 voorkwam. Het slotakkoord was echter voor Emile Mpenza, die in de 77e minuut de 5-5 op het scorebord zette.

Vlak daarna kreeg de huidige Belgische bondscoach Marc Wilmots nog een rode kaart, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren. De 5-5 is nog altijd één van de meest spraakmakende oefeninterlands van Oranje ooit.

In onderstaande video zijn alle doelpunten van Nederland – België op die mooie avond in september 1999 te zien.

Vanavond staat in de Amsterdam ArenA een nieuwe versie van Nederland – België op het programma. We zijn benieuwd of het weer 5-5 zal worden.