Bondscoach Guus Hiddink wil vanavond tijdens Nederland – Kazachstan de vieze smaak van de eerste twee duels onder zijn leiding wegspoelen. Dat kan niet alleen met een overwinning op het nietige Kazachstan, maar moet gepaard gaan met goed spel.

“We gaan uit van winnen, maar wel van ‘winnen-plus’ “, aldus Hiddink in aanloop naar het EK-kwalificatieduel. “We hopen te zien wat we graag van het team willen. Met aanvallend voetbal dus.”

Toch wordt het niet vanzelfsprekend een makkie: “Niet om Kazachstan omhoog te praten, maar het is een goed georganiseerd team. Afgelopen zomer hebben ze rigoureus het roer omgegooid. Ik ken hun bondscoach vanuit Rusland, hij heeft de capaciteiten om het team goed neer te zetten.”

“En het is niet zomaar een stelletje bij elkaar geraapte amateurs. Het zijn allemaal profs, die grotendeels in eigen land spelen en een zeer goed bestaan hebben. Wij moeten Kazachstan zo min mogelijk ruimte geven en om hun muur heen voetballen.”

Hiddink denkt wel dat Oranje er klaar voor is: “We hebben de puntjes op de i gezet. Je ziet vaker dat als je na het behalen van succes opnieuw gaat beginnen, je dan soms de neiging hebt een beetje achterover te leunen. Daar hebben we het over gehad. Deze week zag ik dat alle jongens weer scherp zijn. De beleving is beter.”

Ook de terugkeer van Arjen Robben stemt de bondscoach tevreden: “Het is altijd goed om jongens erbij te hebben die over veel kwaliteiten beschikken en het al hebben waargemaakt, zoals Robben. Dat maakt het weer even wat scherper.”