Vlag van Nederland

Vanavond staat in Amsterdam de wedstrijd Nederland – Mexico op het programma. Een beladen duel want Oranje versloeg Mexico in de achtste finale van het WK met 2-1. Met name aan de valpartijen van Arjen Robben ergerden de Mexicanen zich behoorlijk. Na een veelbesproken overtreding op Robben kon Klaas-Jan Huntelaar uit een penalty de winnende goal maken.

“Mexico zal scherp zijn. Ze willen laten zien dat ze er in hun ogen onterecht uitgedonderd werden op het WK”, zei Hiddink. “Het zal geen supervriendschappelijk duel worden, dat komt sowieso niet echt meer voor.”

Hiddink is niet bang dat de Mexicanen wraak zullen nemen op Robben.”Ik zal erop letten, maar het lijkt me niet dat ze op een verkeerde manier revanche gaan nemen. Volgens mij zal er niet heel veel teruggedacht worden aan de polemiek rond dat WK-duel.”

Het duel met Mexico is duidelijk een voorspel voor het duel tegen Letland van zondag: “Letland is deze week de hoofdmoot. Tegen Mexico wil ik ook een paar andere jongens laten wennen. En Mexico en Letland zijn twee totaal verschillende ploegen. Mexico wil graag voetballen, Letland zal de wedstrijd defensiever benaderen.”

Blijf via WhatsApp op de hoogte van het laatste Oranje nieuws:

Voeg 06-27971237 toe aan je contacten en stuur ‘Oranje ON’. Niemand ziet je nummer en alleen wij kunnen je commentaar lezen. Dus: geen eindeloze groepsgesprekken.

Afmelden? Stuur ons Oranje OFF. Meer informatie.

Lees meer over: ,