Het is Nederland opnieuw niet gelukt te winnen. De wedstrijd Nederland – Mexico is vanavond geëindigd in een 3-2 nederlaag. Nederland keek voor de zoveelste keer vroeg in de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. Bekijk hieronder het – overigens prachtige – doelpunt van Vela:

Na het tegendoelpunt ging Oranje naarstig op zoek naar een doelpunt, maar dat werd niet gevonden. Onder andere Arjen Robben, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar waren dicht bij de gelijkmaker.

Vroeg in de tweede helft kon het Oranje-publiek eindelijk juichen. Sneijder nam de bal net buiten de 16 op zijn slof en schoot heerlijk binnen:

Na geklungel op het middenveld en in de verdediging stond Nederland even later echter weer achter. Bekijk hieronder de 1-2 van Vela:

Het werd even later nog erger, toen Mexico op 1-3 kwam:

De wedstrijd bleef echter spannend, want Daley Blind kon even later toch weer de aansluitingstreffer voor Oranje maken. De 2-3:

In de resterende minuten wist het Nederlands elftal echter niet meer te scoren. Het bleef dus bij 2-3 en dus gaat Oranje met een slecht gevoel op weg naar de belangrijk kwalificatiewedstrijd tegen Letland.