Vlag van Nederland

Spelers van het Nederlands elftal hebben verbijsterd gereageerd op de reacties op Facebook onder een selfie van Leroy Fer. Voetbalzone plaatste bovenstaande foto op Facebook en de racistische reacties die daarop kwamen gingen erg ver.

“Dit soort idioten hoort niet in onze maatschappij thuis”, zegt Sneijder over de mensen die de reacties als ’fc aap’, ’allemaal zwarte pieten’ en ’bijna 5 december en dan komen ze overal tevoorschijn’ onder de foto plaatsten. “Triest dat dit in 2014 nog gebeurt. Als je zulke racistische reacties durft te geven, is er iets goed mis. Ik heb er met die jongens over gesproken en gezegd dat het gelukkig maar een klein groepje is.”

“We kunnen allerlei mooie campagnes bedenken, brieven voorlezen voor de wedstrijd, respect op de reclameborden en aanvoerdersbanden zetten, maar daar wordt kennelijk weinig mee gedaan.”

Robin van Persie reageerde al voor de camera van NOS. Hij roept op tot actie:

De KNVB roept het openbaar ministerie op tot actie: “Alle beschikbare bewijslast staat of stond online”, liet de bond in een verklaring weten.”Onsmakelijk, voetbal is voor iedereen en juist het Nederlands elftal verbindt heel veel Nederlanders met elkaar.”

Ook in de Tweede Kamer is er al gereageerd op de foto. Enkele partijen roepen daar op tot vervolging van de daders. “Deze voetballers, waar de jeugd met bewondering naar opkijkt, zullen ertoe bijdragen dat uiteindelijk iedereen zal inzien dat voor dom racistisch gebral geen plaats is in Nederland”, zei voormalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

Racisme Nederlands elfatl

Lees meer over: , , , ,