Zie hier de samenvatting Nederland – Spanje. Het Nederlands elftal trapte om 20:45 in de Amsterdam ArenA af tegen Spanje.

Nederland speelt voor het eerst in het nieuwe uittenue. Het leek direct al geluk te brengen, want na tien minuten komt Oranje al op voorsprong. Wesley Sneijder geeft de bal voor en het is Stefan de Vrij die knap binnenkopt, 1-0!

Al snel daarna kreeg Klaassen de bal voor zijn voeten en in de rebound had De Gea geen antwoord op het schot van de jonge Ajacied, 2-0! Spanje werd nog enkele malen gevaarlijk, maar Kenneth Vermeer stond uitstekend te keepen. Bij rust stond het daarom nog altijd 2-0 voor Nederland.

In de tweede helft ging Nederland rustiger spelen en was het Spanje die het initiatief kon nemen. Martins Indi en Depay kregen nog goede kansen om te kunnen scoren, maar het lukte nét niet. Er ontstond veel ruimte, maar Oranje wist daar te weinig gebruik te maken.

Beide teams wisselden enkele malen om nog wat spelers te testen en mede daardoor bloedde de wedstrijd een beetje dood. Spanje heeft daarna nog wel de grootste kansen, maar Vermeer weet zijn doel schoon te houden.