Nederland won gisterenavond met 2-0 van Spanje. De Spanjaarden traden niet met het beste team op, maar dat kan ook worden gezegd over Oranje. Er werd goed gespeeld, maar toch overheest het puntenverlies tegen Turkije. Dat was immers wel een EK-kwalificatiewedstrijd.

Na die wedstrijd had Oranje wat goed te maken en dat is gelukt. ”Verrassend? Niet als je ziet hoe we aan de wedstrijd begonnen”, zegt Wesley Sneijder tegenover NOS. De middenvelder is blij dat er gewonnen is, want dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Ook Stefan de Vrij vindt dat er vertrouwen is gekweekt. De verdediger scoorde wéér tegen Spanje, maar had dat liever willen doen tegen de Turken.

”We moeten deze wedstrijden beschouwen als een goede start richting de volgende kwalificatiewedstrijd in juni”, zegt Guus Hiddink tegen NOS. Volgens de bondscoach speelde zijn team vooral in de eerste helft heel goed.

De complimenten zijn voor Kenneth Vermeer, Daley Blind en Davy Klaassen. ”Blind bewaarde vooral in de eerste helft de rust, Klaassen was de eerste helft goed, daarna was het pijpje een beetje leeg. Maar tegen zo’n ploeg heeft iedereen naar behoren gepresteerd, vind ik”, aldus Hiddink.