Vlag van Nederland

Bondscoach Roger Reijners heeft zijn definitieve selectie van de Oranjevrouwen voor het WK 2015 in Canada bekend gemaakt.

Maran van Erp is een nieuweling in de selectie. De middenveldster van PSV speelde nog niet eerder voor Oranje. Claudia van den Heiligenberg kampt met een knieblessure, maar staat alsnog op de definitieve lijst.

De Oranjevrouwen spelen op 7 juni de eerste wedstrijd op het WK, tegen Nieuw-Zeeland. Daarna volgen nog groepswedstrijden tegen China en Canada. Het kampioenschap vindt plaats van 6 juni t/m 5 juli.

De volledige definitieve selectie van de Oranjeleeuwinnen is als volgt:

Doel: Loes Geurts (Kopparberg/Göteborg FC), Sari van Veenendaal (FC Twente) en Angela Christ (PSV/FC Eindhoven).

Verdediging: Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Dyanne Bito (Telstar), Merel van Dongen (Ajax), Stefanie van der Gragt (Telstar), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen) en Desiree van Lunteren (Ajax).

Middenveld: Anouk Dekker (FC Twente), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven), Tessel Middag (Ajax), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK) en Jill Roord (FC Twente).

Aanval: Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Vanity Lewerissa (Standard de Liège), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Vivianne Miedema (Bayern München) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

Lees meer over: