Wesley Sneijder is hard op weg om recordinternational van het Nederlands elftal te worden. De kleine middenvelder staat inmiddels tweede op de lijst met 113 interlands en moet alleen Edwin van der Sar (130 caps) nog voor zich dulden. De kans dat hij de doelman nog tijdens het aankomende EK inhaalt lijkt echter klein.

Als Sneijder onder de huidige bondscoach Guus Hiddink alles speelt en als deze hem vanavond nog speelminuten tegen de Verenigde Staten gunt en hij speelt alle andere duels, dan zou hij in de finale van het EK 2016 in Frankrijk zijn 131e interland kunnen spelen. Anders zal Sneijders feestje pas onder de volgende bondscoach recordinternational worden.

Als Oranje zich echter via play-offs voor het toernooi moet plaatsen bestaat de kans dat een halve finale volstaat, omdat dan in november twee wedstrijden in de play-offs gespeeld worden in plaats van één oefenduel.”En als Wesley één interland te kort komt, moet hij maar zorgen dat hij fit genoeg is om ook onder de volgende bondscoach te worden opgeroepen”, lachte Hiddink.