Vlag van Nederland

Het Nederlands vrouwenelftal gaat met een fitte selectie van start op het WK, dat voor de dames van Oranje zaterdagnacht in Edmonton begint tegen Nieuw-Zeeland. De ploeg van bondscoach Roger Reijners rekent erop dat in de eerste wedstrijd Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema, die vorige week de verloren oefeninterland in Toronto tegen Zweden (1-2) misten vanwege blessures, gewoon mee kunnen spelen.

Verdedigster Van der Gragt had vorige week nog wat last van een hamstring en spits Miedema kampte met een voetblessure. Beiden trainden de afgelopen dagen echter weer mee met de selectie, net als keepster Loes Geurts die begin deze week ziek was. Miedema, die in de punt van de aanval voor de doelpunten moet gaan zorgen, is nog niet helemaal pijnvrij. Ze heeft echter al aangekondigd met pijnstillers te gaan spelen als dat nodig is.

Tien van de elf basisplaatsen bij de oranjeleeuwinnen staan eigenlijk al vast. Alleen de linksbackpositie is nog niet helemaal duidelijk. Petra Hogewoning lijkt de voorkeur te krijgen boven Merel van Dongen.