Vlag van Nederland

Guus Hiddink lijkt absoluut geen risico te willen nemen met Wesley Sneijder met het oog op Letland-uit en daarmee weerhoudt hij Sneijder van de kans om weer een stap dichter bij recordinternational Edwin van der Sar te komen. Oud-bondscaoch Bert van Marwijk zou Sneijder die interland wel gunnen en hem een paar minuten laten spelen.

“De coach bepaalt natuurlijk”, zegt Van Marwijk in De Telegraaf. “Ik zou Wesley altijd bij de wedstrijdselectie halen en hem, als de situatie het toelaat, zeker laten invallen. Guus mag zes keer wisselen, dus dan moet er wel ruimte voor Wesley zijn, lijkt me.”

“Ik heb zelf niet zo veel met records. Maar ik gun het Wesley wel dat hij recordinternational wordt. Hij toont zijn ambitie. En als je kijkt waar hij vandaan is gekomen: petje af, want twee jaar geleden stond hij er bij Oranje natuurlijk heel anders voor.”

Volgens Van Marwijk is er maar één reden waarom Sneijder niet zou kunnen spelen. “Natuurlijk moet de medische staf wel even kijken hoe hij er fysiek voorstaat, want in de aanloop naar het kwalificatieduel met Letland kan geen risico worden genomen. Mijn ervaring is alleen dat een speler die fit in zijn hoofd is dat vaak ook lichamelijk is. Vandaag heeft hij ook nog de hele dag om te herstellen. En wellicht is het raadzaam even goed uit te lopen.”

Lees meer over: ,