Vlag van Nederland

Het echte werk begint vandaag voor de Oranje-vrouwen: in de nacht van zaterdag op zondag wacht om 3:00 Nieuw-Zeeland voor de eerste poulewedstrijd op het WK.

Het is hoe dan ook een unieke avond, want nog nooit stonden de dames van het Nederlands elftal op een wereldkampioenschap. Wel schopte Oranje het in 2009 tot de halve finale van het EK.

De Leeuwinnen mogen rekenen op veel publiek, want alle 50.000 plaatsen in het Commonwealth Stadion in Edmonton zijn verkocht. Dat zal alles te maken hebben met de openingswedstrijd van gastland Canada tegen China, die een paar uur daarvoor  in hetzelfde stadion afgewerkt wordt (twee landen die Oranje overigens ook nog tegenkomt in de poule).

Het is afwachten hoe de vrouwen omgaan met een volgepakt stadion, want veel van de voetbalsters hebben nog nooit voor zoveel mensen gespeeld.

Oranje kende een slechte generale in aanloop naar het eerste groepsduel, want vorig weekend werd er met 2-1 verloren van Zweden in een oefenwedstrijd. Er is de dames dus alles aan gelegen om een goed resultaat te halen tegen de Nieuw-Zeelanders.

Na de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland heeft het Nederlands elftal enkele dagen rust, waarna de ploeg op 12 juni aantreedt tegen China. De laatste groepswedstrijd vindt plaats op 16 juni, het moeilijke duel tegen gastland Canada.

 

Lees meer over: ,