Vlag van Nederland

De Oranje Leeuwinnen treffen vanavond om middernacht China voor de tweede groepswedstrijd van het WK. Bij winst plaatst Nederland zich voor de achtste finales.

De Nederlandse voetbalsters begonnen afgelopen weekend goed met een 0-1 zege op Nieuw-Zeeland, dankzij een mooi doelpunt van Lieke Martens. Door die overwinning bevindt Nederland zich in een goede positie om de knock-outronde te bereiken. Behalve de nummers één en twee gaan namelijk ook de vier beste nummers drie door naar de achtste finales.

Bondscoach Roger Reijners blijft echter rustig na de eerdere overwinning. “Wij kijken niet eens met een half oog die kant op, we hebben allebei de ogen wijd open voor deze wedstrijd”, stelt de oefenmeester. “China is een sterke ploeg, zeer georganiseerd. Ze hebben een jonge en zeer getalenteerde ploeg met sterke spitsen.”

“Wij moeten gewoon proberen ons spel te spelen. Tegen Nieuw-Zeeland lukte dat in de eerste helft aardig, maar in de tweede helft werd het te onrustig. Desondanks waren er toen ook al vier, vijf momenten dat we met een goede eindpass iemand alleen voor het doel hadden kunnen zetten”, besloot Reijners.

Lees meer over: ,