Vlag van Nederland

Letland en Nederland kruisen vanavond om 20.45 de degens in Riga. Letland – Nederland is voor beide ploegen de 6e wedstrijd in deze EK 2016 kwalificatie. Na vijf duels staat Oranje met zeven punten op de derde plaats in poule A.

In november eindigde Nederland – Letland in een klinkende 6-0 overwinning voor het Nederlands elftal, dat daarmee de positie van bondscoach Guus Hiddink (voorlopig) wist te redden.

Nederland kende echter een slechte generale repetitie tegen de Verenigde Staten, dus er staat weer flink wat druk op de ketel.

Afgelopen vrijdag stonden, net als destijds tegen Letland, Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar samen in de spits. Verschil is wel dat Arjen Robben er dit keer niet bij is. Ook Ron Vlaar en Jordy Clasie doen niet mee, zij haakten afgelopen week af bij de selectie.

Stefan de Vrij keert ten opzichte van afgelopen vrijdag wel terug in de basiself van Oranje. Ook Wesley Sneijder staat in de basis, nadat hij afgelopen week ook al een kwartier meespeelde. Jetro Willems krijgt eveneens een basisplek en dat betekent dat Daley Blind naar het middenveld verhuist. Vanaf de flanken moeten Memphis Depay en Luciano Narsingh ervoor zorgen dat Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar van voldoende munitie worden voorzien.

Van de Letten weten we niet zoveel, behalve dat ze met 3 punten vijfde staan in de groep van Oranje. Die punten werden behaald door gelijke spelen tegen onder meer Tsjechië en IJsland, dus het blijft opletten.

De complete opstelling van Oranje tegen Letland:
Cillessen; Vd Wiel, De Vrij, Martins Indi, Willems; Blind, Sneijder, Van Persie; Narsingh, Huntelaar, Depay.

Lees meer over: , ,