Vlag van Nederland

De Oranje Leeuwinnen hebben de groepsfase overleefd en treffen om 04:00 uur titelhouder Japan voor een plek in de kwartfinales. Bij winst plaatsen de Nederlandse vrouwen zich ook nog direct voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro.

De wedstrijd wordt gespeeld in Vancouver en bondscoach Roger Reijners kan op Anouk Hoogendijk na beschikken over een fitte selectie. De verdedigster van Ajax heeft een blessure aan de linkerknie en zal dus opnieuw niet in actie komen. Japan kan op volle oorlogssterkte aantreden en dus zal Nederland op haar hoede moeten zijn.

Reijners acht zijn team niet kansloos. ”Japan heeft wel negen punten uit drie wedstrijden, misschien was dat allemaal niet even overtuigend. Ze spelen heel herkenbaar. De coach heeft inmiddels alle spelers uit de selectie al gebruikt, maar ik denk dat we wel een aardig beeld hebben hoe ze gaan spelen. Het is gewoon een heel goeie ploeg en ook een mooie ploeg om naar te kijken. Het is zaak onze aanvallers in stelling te krijgen”, aldus de 51-jarige oefenmeester.

Lees meer over: ,