Vlag van Nederland
Aangeslagen Hiddink bevestigt vertrek.

Aangeslagen Hiddink bevestigt vertrek

EK 2016

Wat velen al hadden verwacht, is bewaarheid geworden: Guus Hiddink vertrekt per direct als bondscoach van het Nederlands elftal. In een persbericht van de KNVB reageert de Achterhoeker kort, maar krachtig op de beslissing.

“Ik vind het jammer dat het zo gelopen is”, stelt de 68-jarige Hiddink. “Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal, en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK in Frankrijk.”

Mooie woorden, maar het AD weet te melden dat de trainer zeer aangeslagen is over het ontslag. Ook een ceremoniële functie als senior bondscoach, waar eerder nog sprake van was, zit er immers niet meer in.

De definitieve beslissing viel uiteindelijk in Hiddink’s vakantiehuis in Frankrijk, waar zijn juristen de laatste gesprekken met de KNVB voerde. Voetbaldirecteur Bert van Oostveen zegt de ontwikkeling te betreuren, maar: “Helaas waren de resultaten van het werk van Guus niet voor iedereen meteen zichtbaar.” Hij besluit: “We danken Guus voor zijn inzet.”

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: